5 savjeta kako odabrati pravi NLP trening za Vas

Priznajem da mi kao NLP treneru i osnivaču LIFE-a nije lako pisati objektivno i nepristrano o ovoj temi. Međutim, kako vidim da je na tržištu sve više tvrtki i pojedinaca koji nude NLP i da su zainteresirani ljudi ponekad zbunjeni i ne znaju kako odabrati pravi trening za sebe, toplo savjetujem sljedećih 5 stvari koje bi svatko zainteresiran za pohađanje NLP tečaja trebao razmotriti:

 

1. Uvjerite se da je Vaš budući trener certificirani Trener NLP-a, a ne samo praktičar poput Master Practitioner ili NLP Coach razine!
Iako sam trenerski certifikat ne znači da je netko dobar trener i sigurno u svijetu ima fantastičnih pojedinaca koji su posebno nadareni, on svakako znači da je osoba imala priliku naučiti znanja potrebna da se postane dobar trener: kako prenijeti NLP znanje, kako angažirati grupu i kako potaknuti kod polaznika životnu promjenu na svjesnom i nesvjesnom nivou. Vjerojatno biste željeli da avionom koji leti u smjeru vašeg uspjeha i pozitivnih promjena, upravlja osposobljen pilota a ne smao netko tko je promatrao slijetanje i polijetanje, zar ne? J

 

2. Uvjerite se da profil i osobnost trenera kod kojeg ćete kojeg ćete odabrati odgovara Vašim željama!
U Hrvatskoj ima više NLP trenera i svatko od nas ima svoj stil prenošenja NLP-a i stavlja fokus na nešto drugo iz širokog polja NLP-a. Dobro je znati da način na koji svatko od nas prenosi NLP u velikoj mjeri proizlazi iz našeg „backgrounda“ i vlastitih iskustava.

I to je ono što je sjajno i možda najbitnije, jer upravo taj osobni „touch“ svakog NLP trenera pretvara NLP iz zanimljive teorije i tehnika u stvarnu življenu praksu i promjenu! Zato odaberite trenera osobnosti i iskustva kakva vam najviše odgovara i koja će najbolje znati odgovoriti Vašim potrebama.

 

3. Uvjerite se da sadržaj odabranog NLP treninga odgovara Vašim željama i potrebama!
Dok je u prošlosti curriculum NLP treninga bio poprilično ujednačen, zadnjih godina možemo svjedočiti šarolikoj ponudi, pa tako nalazimo NLP treninge s raznim prefiksima kao što su originalni, tradicionalni, inovativni, New Code, naš Next Level itd. Svaki NLP trener ima pravo na odabir nekih tema i stavljanje naglaska na ono što smatra najbitnijim, tako da je dobro uvjeriti se uvidom u program i teme da ćete odabrati točno ono što vam najviše treba.

 

4. Posjetite besplatno uvodno predavanje kojeg nudi većina NLP trenera kako biste dobili jasniji uvid u ono što možete očekivati od NLP treninga!
Svakako je dobro pogledati web stranice, proučiti programe i čuti preporuke polaznika koji su prošli program kod određenog trenera u prošlosti. No,treba imati na umu da je to samo doživljaj nekoga tko percipira svijet na svoj jedinstveni način i imao je svoje jedinstvene potrebe, želje i očekivanja od NLP programa koje ne trebaju nužno odgovarati Vašima. Kako nas NLP uči – svatko od nas ima svoje mape i svaka je subjektivna i točna za tu osobu J Najbolji način da se uvjerite koliku korist možete dobiti od NLP programa je da posjetite uvodno predavanje trenera koji vas zanimaju i odaberete onog koji vam najviše odgovara.

 

5. Krenite!
Nakon što ste pronašli trening koji odgovara Vašim potrebama, možda odlučite da je vrijeme za još kvalitetniji i uspješniji život baš sada i da je upravo sada jedini trenutak kada možete krenuti u promjenu onoga što želite mijenjati u svom životu.

 

I za kraj malo subjektivnosti - ovim putem Vas pozivam na besplatno uvodno predavanje Next Level NLP koje će se održati u utorak, 19. siječnja 2016. od 17:30 do 20:30 u prostorijama LIFEa u Jandrićevoj 20 na kojem ćete možda odlučiti da je upravo naš Next Level NLP program koji kombinira najnovija saznanja iz NLP-a, psihologije, neuroznanosti i coachinga točno ono što Vam treba da podignete svoju uspješnost i kvalitetu života na Next Level! J Pitanja i prijave možete slati direktno u moj inbox.

Svojim dolaskom ne možete izgubiti ništa, a možda možete dobiti još puno više od onoga što biste u ovom trenutku željeli unaprijediti u svom životu. Ili kako bi rekao moj NLP Trener John Overdurf:

 

„All you are is change, and you never know how far a change will go…“

Vaš Domagoj

NLP Business Akademija

Certificirani američki NLP program, Coaching i vrhunske komunikacijske vještine

Business Training

Programi za tvrtke iz područja leadershipa, prodaje, prezentacijskih vještina, vođenja timova, timskih radionica i coachinga

Individualni Coaching

Želite li napraviti iskorak u svom osobnom i profesionalnom razvoju?